Skip links

Transplantacija Kose

FUE Kransplantacija Kose

FUE Sac Ekimi

Šta je FUE transplantacija kose?

FUE transplantacija kose je jedan od najpoželjnijih tretmana transplantacije kose. FUE je skraćenica za ekstrakciju folikularne jedinice i metoda je prvi put primijenjena 2002. godine. Folikuli dlake se skupljaju jedan po jedan sa potiljka onih koji imaju gubitak kose i ćelavost, bez pravljenja linearnog reza. U metodi, poznatoj i kao klasična transplantacija kose ili ručna transplantacija kose, mali rezovi se prave tokom procesa prikupljanja grafta uz pomoć malih vrhova bušilice.

Najvažniji detalj FUE metode transplantacije kose je prikupljanje folikula dlake jednog po jednog. To je praktičnije od drugih metoda. Trajni ožiljci ne nastaju zbog odsustva bilo kakvih šavova u području donora.

Danas su karakteristike najvažnije opadanje kose i lakoća kose vezana za spoljašnji izgled muškaraca. Opadanje kose zbog genetike ili raznih razloga uznemirava osobu stvarajući nesrazmjeran otvor. Najefikasnija metoda liječenja kod pacijenata s ovakvim problemima gubitka kose je transplantacija kose. Metode transplantacije kose razlikuju se ovisno o načinu primjene i korištenim uređajima, a jedna od ovih metoda je FUE transplantacija kose. FUE postupak transplantacije kose danas se svojom lakoćom primjene i prednostima ističe kao najpoželjniji postupak transplantacije kose.

Šta je FUE tehnika?

Uz sve veću potražnju za transplantacijom kose posljednjih godina, šta je fue transplantacija kose? Koja je najbolja metoda transplantacije kose? započeto je istraživanje. Fue transplantacija kose, koja je tražena kao rezultat ovih istraživanja, obavlja se mikromedicinskim uređajima i predstavlja proces transplantacije kose sa najbržom procedurom primjene. Ovim postupkom, koji ne uzrokuje nikakvo oštećenje tkiva na koži, obavlja se savršena i sigurna procedura transplantacije kose, a osoba postiže željeni izgled. Nakon ovih postupaka, koji uvelike mijenjaju vanjski izgled, dugoročno ćete imati zdravu kosu punog izgleda.

Kada je FUE metoda transplantacije kose počela da se primenjuje? 

Iako se tehnike transplantacije kose primjenjuju od 1950-ih, trebalo je početkom 2000-ih da poprime svoj sadašnji oblik. Fue tehnika je korištena kao Fut tehnika 1950-ih kao osnovni princip. Međutim, kako bi se minimizirala pojava ožiljaka, razvijala se iz dana u dan i poprimila je naziv Fue transplantacija kose i svoj sadašnji oblik. Iz tog razloga možemo odgovoriti na pitanje kada se Fue metoda transplantacije kose počela primjenjivati ​​nakon 2000-ih.

Na koga se FUE metoda može primijeniti?

Gubitak kose i kosa je problem koji se može vidjeti i kod muškaraca i kod žena u bilo kojoj dobi. Razvijena kao rješenje za ovaj problem, fue tehnika je preferirana od strane mnogih pacijenata zbog njenog visokog učinka. Dakle, na koga se Fue metoda može primijeniti?;

 • Aplikacija se može primijeniti na sve starije od 18 godina koji imaju gubitak kose.
 • Općenito se preporučuje da se primjenjuje kod zdravih osoba u dobi od 20 do 75 godina.
 • Neophodno je da na mestu nanošenja nema kožnih oboljenja.
 • Aplikacija je poznata i kao transplantacija kose safirom i može se primijeniti na žene koje imaju problema s pretjeranim gubitkom kose.

 

FUE Transplantacija Kose ističe se svojim glavnim prednostima:

 • U FUE metodi transplantacije kose, folikuli dlake se uzimaju iz područja potiljka, a najjači folikuli dlake se biraju jedan po jedan.
 • Kod FUE transplantacije kose, oporavak je mnogo brži jer se ne pravi rez u području donora.
 • Nakon FUE transplantacije kose, na tijelu nema ožiljka.
 • Folikuli dlake u različitim dijelovima tijela mogu se dati prednost u FUE metodi transplantacije kose.
 • Zahvaljujući prikupljanju folikula dlake jedan po jedan, uzimaju se življi folikuli dlake, a ne mrtvi, slabi folikuli dlake, što povećava stopu uspješnosti.
 • Budući da se folikuli dlake sakupljaju jedan po jedan u FUE metodi transplantacije kose, okolni folikuli dlake nisu oštećeni.

Kako se izvodi FUE transplantacija kose?

Jedna od važnih tačaka uspjeha u transplantaciji kose je da su uzeti folikuli dlake zdravi. Iz tog razloga se preferira kosa sa najslabijom tendencijom opadanja i ona se uglavnom nalazi u predjelu potiljka. Stoga, u metodi FUE transplantacije kose, folikuli dlake se uzimaju sa stražnje strane vrata.

Folikuli dlake se uzimaju jedan po jedan iz područja potiljka i presađuju u ćelava područja. Uređaji koji se koriste za transplantaciju kose su potpuno osobni. Potrebno planiranje rade naši stručnjaci. Svaki korijen se sadi jedan po jedan prema smjeru dlake. Budući da se FUE metodom transplantacije kose postižu uspješni rezultati, ona je danas jedna od najpoželjnijih metoda i operacije se uspješno izvode u našem centru.

Kada pogledamo opšte procedure transplantacije kose, sve aplikacije uključuju određene procedure. Prije svega, radi se analiza kose kako bi se utvrdila podobnost osobe za transplantaciju kose. Ako nema problema, kosa se brije. Nakon ove faze određuju se granice sadnje i prednja linija kose, otkrivaju se opće linije i započinje primjena. Kada se detaljnije razmotri, osnovne faze Fue transplantacije kose su sljedeće;

 • Sakupljanje folikula dlake sa FUE: Prije svega, lokalna anestezija se daje na područje nakon brijanja. Zatim se uz pomoć posebnog uređaja otvaraju folikuli dlake u području potiljka i počinje sakupljanje. Iako vrijeme sakupljanja folikula dlake varira između 2-4 sata, broj transplantata je odlučujući u tom periodu.
 • Otvaranje sjetvenih kanala sa FUE: Nakon što su folikuli dlake sakupljeni, pacijent se polaže na leđa i kanal za transplantaciju se otvara koliko i sakupljeni folikul dlake. Vodi se računa da kanali za sadnju koji se otvaraju uz pomoć uređaja koji se zove mikro-olovka budu pod odgovarajućim uglom i smerom. 
 • Transplantacija folikula dlake sa FUE: Folikuli dlake sakupljeni u ovoj fazi stavljaju se jedan po jedan u otvorene kanale za setvu. Transplantaciju kose potrebno je završiti u određenom vremenskom periodu, a nakon transplantacije to područje se ne prekriva zavojem.

 

Koje su opšte karakteristike FUE transplantacije kose? 

Kao i u svakoj aplikaciji, Fue tehnika sama po sebi ima različite karakteristike. Među ovim karakteristikama koje razlikuju aplikaciju od drugih i povećavaju kvalitet aplikacije;

 • Pošto se u procesu uklanjanja dlačica ne seče, nema potrebe za šivanjem na tom području tokom procesa nanošenja.
 • Ne uzima se svo tkivo sa područja gdje se uzimaju transplantati. Proučavaju se samo relevantne matične ćelije i mikroskopsko okolno tkivo.
 • Svaki kalem sadrži otprilike 1-3 dlake i ovisno o broju korijena koji se sadi u jednoj sesiji, može se uzeti u prosjeku od 2 hiljade do 6 hiljada kalemova.
 • Graftovi koji se koriste u transplantaciji kose mogu se koristiti u transferima brade, brkova i obrva kao iu ovom zadatku.

Šta treba uzeti u obzir prije FUE transplantacije kose? 

Iako je izgled koji se dobija nakon transplantacije kose izuzetno uzbudljiv za osobu, ne treba zaboraviti da ovaj proces treba da rade stručnjaci iz te oblasti u profesionalnim sredinama. Za uspješan i bez problema proces transplantacije kose, točke koje treba uzeti u obzir prije Fue transplantacije kose su sljedeće;

 • Naviku pušenja treba napustiti neposredno prije operacije. 
 • Opet, korištenje razrjeđivača krvi treba prekinuti u bliskoj budućnosti.
 • S obzirom na trajanje operacije, preporučuje se da na proceduru idete u potpunosti.
 • Što se tiče udobnosti nakon nanošenja, preporučuje se nošenje udobne odjeće sa širokom kragnom.

Šta treba uzeti u obzir nakon FUE transplantacije kose?

Proces ozdravljenja nakon transplantacije kose Fue metodom teče vrlo ugodno ako se uzmu u obzir točke koje treba razmotriti nakon primjene. Moguće je razmotriti stvari koje treba razmotriti nakon prijave kao rane i kasne periode. U ovom kontekstu;

Šta treba uzeti u obzir u ranom periodu nakon FUE transplantacije kose?

Rani period nakon sjetve obuhvata prvu sedmicu – 10 dana. U tom periodu treba biti izuzetno osjetljiv na transplantirano područje i strogo se pridržavati upozorenja ljekara. 

 • Naročito prvih 5 dana treba izbjegavati oštećenje folikula dlake tako što ćete paziti na nošenje široke odjeće s kragnom.
 • Trebali biste paziti da ne trljate folikule dlake bilo gdje.
 • Prvih nekoliko dana nakon primjene treba jesti nemasnu, nemasnu hranu, a u narednom periodu treba obratiti pažnju na ishranu baziranu na proteinima. 
 • Treba izbjegavati pretjerano znojenje i boravak na suncu.
 • Za pušače je važno da u ovom periodu prestanu pušiti.

Šta treba uzeti u obzir u kasnom periodu nakon FUE transplantacije kose?

Kasni period nakon transplantacije kose obuhvata raspon od 3 – 4 sedmice i 3,5 – 4 mjeseca. Točke koje treba uzeti u obzir u ovom intervalu će povećati kvalitetu primjene i osigurati da proces zacjeljivanja bude ugodan.

 • Do gubitka kose može doći u roku od 3 do 4 sedmice. Ova izlivanja nisu razlog za zabrinutost. U ovom trenutku se preporučuje strpljenje.
 • Kosa, koja počinje da raste u rasponu od 3,5 - 4 mjeseca, raste za 90% od 7. mjeseca. U ovom procesu preporučuje se da svedete na minimum upotrebu hemijskih kozmetičkih proizvoda i obratite pažnju na opšte zdravlje.

 

Kada ću vidjeti rezultate FUE transplantacije kose? 

Efekti transplantacije kose variraju u zavisnosti od mnogih faktora. Najodlučnija tačka među ovim elementima su lične razlike. Iako dobijeni rezultati variraju u zavisnosti od strukture osobe, rezultati Fue transplantacije kose počinju da se vide između 3,5 i 4 meseca. Kosa koja počinje da raste u ovom procesu povećava se u proseku do 90% u 7. mesecu i kasnije.

Koji su rizici FUE metode? 

Malo je vjerovatno da ćete naići na bilo kakve probleme sa profesionalnom i visokom stopom uspješnosti Fue tehnike. Međutim, možemo navesti neke rizike koji se mogu pojaviti nakon aplikacije. Među rizicima Fue metode;

 • Nakon zahvata može se vidjeti formiranje edema.
 • U prvih nekoliko mjeseci nakon operacije može doći do izlijevanja šoka i ta izlivanja nisu alarmantna.
 • Nepouzdanost operativnog centra, infekcija itd. može izazvati komplikacije.

FUE metoda ili DHI? 

Obje aplikacije same po sebi imaju mnoge prednosti. Međutim, kada se uporedi, fue metoda se završava za kraće vrijeme i ističe se kao lako dostupna metoda. S druge strane, DHI transplantacija kose ima prednost što je neobrijana u odnosu na fue metodu. Osim toga, u DHI metodi je moguća transplantacija kose bez žljebova.

Koja je najbolja metoda transplantacije kose? 

Najvažnija potreba korisnika je pronaći najbolju metodu transplantacije kose. Međutim, odgovor na ovo pitanje je prilično relativan. U ovom trenutku, preporučuje se da detaljno istražite tablicu cijena transplantacije kose i metode transplantacije kose koje mogu zadovoljiti vas i vaše potrebe.

Da li je FUE transplantacija kose bolna?

Kada se prouče FUE komentari o transplantaciji kose, najupečatljivije je da li su FUE procedure transplantacije kose bolne ili ne. Kao iu svim drugim postupcima transplantacije kose, lokalna anestezija se primjenjuje na područje koje se primjenjuje u fue metodi transplantacije kose. Na ovaj način se ne osjeća bol ili bol tokom procesa nanošenja. U postoperativnom periodu oporavka, proces zarastanja možete učiniti ugodnijim uzimanjem lijekova protiv bolova pod kontrolom liječnika.

Da li je FUE transplantacija kose dobra?

Pacijenti se mogu vratiti svom svakodnevnom životu za kratko vrijeme u fue transplantaciji kose, koja ima vrlo visoku stopu uspješnosti. Osim toga, budući da se ne vrši proces rezanja, nema šavova u području gdje se vrši proces sadnje. Postojeće male ogrebotine se zatvaraju u kratkom vremenu, što omogućava da proces nakon nanošenja bude izuzetno udoban. FUE cijene transplantacije kose Za detaljnije informacije možete kontaktirati našu kompaniju. 

 

Serkan Sevilgen
Serkan Sevilgen
2023-02-03
Došli smo na transplantaciju kose, hvala na pruženoj usluzi, vidi se da su kompetentni za svoj posao, a preporučujem ih jer su ljubazni zaposlenici.
Muhammet Ali Bağcı
Muhammet Ali Bağcı
2023-01-31
Ovo mjesto je kao divna transplantacija kose, jako su dobri i osoblje je jako ljubazno i ​​nasmijano, transplantirala sam kosu i jako ste zadovoljni, svakako preporučujem.
Hamza AB
Hamza AB
2023-01-30
Preporučujem ovo mjesto, ljudi su vrlo ljubazni i ljubazni, već smo imali mog oca na transplantaciji kose, bio je jako zadovoljan ovdje, preporučujem.
Duygu İyisu
Duygu İyisu
2023-01-26
Došli smo kod mog oca na transplantaciju kose, bili smo prezadovoljni uslugom koju su pružili, uspješni su u svom poslu i odaju svoj zasluga, hvala puno vašim nasmejanim zaposlenima.
Fatih Bozkurt
Fatih Bozkurt
2023-01-25
Moj otac je pre neki dan bio na transplantaciji kose.Vrlo kvalitetno mesto.Bili smo prezadovoljni osobljem.Hvala na svemu.
mention masonss
mention masonss
2023-01-23
Uspešno mesto za transplantaciju kose.Postižu se i veoma efektni rezultati i veoma ljubazni zaposleni.Svakako preporučujem.
ÖZEL SESLER
ÖZEL SESLER
2023-01-22
Mogu reći da je odlično mjesto za transplantaciju kose, svidjela mi se usluga i pažnja.
MUHAMMED SAMET ETİZ
MUHAMMED SAMET ETİZ
2023-01-22
Rade jako lijepu transplantaciju kose, osoblje je jako ljubazno, jako sam zadovoljan, oni koji zele mogu bez oklijevanja.